Tallinnaan päästyämme pyörimme siellä tavalliseen tapaan: kiertelimme vanhassa kaupungissa ja Viru-keskuksessa. Olde Hansan terassi houkutti meitä syömään keskiajan hengessä. Linja-autoaseman kävimme tsekkaamassa, jotta osaisimme suunnistaa sinne suoraan aamulla, kun lähtö on jo klo 7. Eipä olisi tarvinnut hakea reittiä, sillä lauantaina kohti bussiasemaa lähtiessä alkoi sataa ja nappasimme matkalta taksin ennen kuin ennätimme kastua.

Bussimatkan ensimmäinen osuus alkoi ylellisissä merkeissä. Meille osoitettiin paikat Eurolinesin Lux-bussin peräosasta, joka oli erotettu tavallisesta matkustamosta koristeellisella lasiseinällä ja -ovella. Saimme haltuumme hyvät paikat pöytineen, pussin pähkinä-rusina-lajitelmaa ja pullon vettä. Erehdyimme luulemaan, että sama luxusmeininki jatkuu koko matkan ajan, mutta ylellisyydelle saimme sanoa hyvästit jo neljän tunnin kuluttua Riiassa, jossa autoksi vaihtui tavallisemman oloinen linjuri. Kaunasista matkan määränpäähän, Frankfurtiin saakka matkustimme kaksikerroksisessa, jo paremmat päivänsä nähneessä bussissa. Tilaa oli yhtä paljon kuin Finnairin lentokoneissa eli eipä juuri lainkaan. Bussin valtakieli oli venäjä, latvialla ja liettualla höystettynä. Bussi kuitenkin oli kaksikerroksinen, jossa yön viettelimme peräosassa aivan kohtuullisesti, joskin katkonaisesti nukkuen. Baltian maat, Viro, Latvia ja Liettua vilahtelivat valoisassa ja osa Puolaakin. Aurinko laski jossain kymmenen maissa. Kun aamu koitti, siirryimme toisessa kerroksessa etupenkille, jossa itse asiassa oli Matkahuollosta varaamamme paikatkin. Ajo-ohjelmassa oli muun muassa Berliini, jonka sivuutimme pysähtymättä, sillä se ei ollut kenenkään matkalaisen määränpää. Saksassa on käsittääksemme kielletty, että ulkomailta tulleeseen bussiin ei maan sisällä saa nousta. Saksa kuitenkin on hyvin kaunis maa, vaikka sitä ei katselisi kuin auton ikkunasta moottoritietä huristellen.

Pari tuntia etuajassa olimme perillä Frankfurtissa, Main-joen rannalla reippaasti yli 30-tunnin yhtäaikaisen matkustamisen jälkeen. Huoneen otimme aivan rautatie- ja linja-autoaseman vierestä 45 eurolla. Päivällisen nautimme helteisellä kadulla nauttien hyvästä ruuasta sekä saksalaisesta tunnelmasta, sillä jokaisessa ravitsemusliikkeessä oli isot TV-monitorin, sillä ohjelmassa oli jalkapallon MM-kisojen ottelu Saksa-Englanti.