päivis: Ei kai ole tähän aikaan vuodesta ihan tavallista, että Pattayalla on sadepäivä. Itse jouduimme jäämään pesulaan sadetta pitelemään täkäläisen puolenpäivän aikaan lähes tunniksi sateen yllättäessä meidät. Mukava siellä oli silti istuskella ja seurata pesulan pitäjän kahden koiran edesottamuksia. Puhtaan pyykkipussin saimme mukaamme, kun sade hellitti sen verran, että huvitti palata takaisin läheiseen majapaikkaamme.

Iltapäiväksi ja illaksi ajateltu moottoripyörämatka jää kuitenkin tänään tekemättä. Ensimmäisenä päivänä ja eilen on sentään ajeltu pitkin poikin Pattayaa. Ihan ensikosketukseni vuokraamaamme moottoripyörään oli aika tulinen: poltin pohkeeseeni varmaankin kolmannen asteen palovamman kun en muistanut, että käynnissä olevan pyörän pakoputki on tietenkin kuuma. Onneksi olin ahneuksissani ostanut Bangkokista halvalla voidetta, jonka yksi kohde ovat palovammat.

Ulkomaan- ja miksei kotimaankin matkoilla tulee aina huomanneeksi asioita, jotka ovat erilaisia kuin kotona. Bangkokissa pisti silmään ja vähän korvaankin pilliin puhaltajien ammattikunta. En tiedä, mikä heidän oikea tittelinsä on, mutta tehtävään liittyy oleellisella tavalla pilliin puhaltaminen. Sitä puhalletaan aina kun on toiminta käynnissä. Pilliin puhaltajat varmistavat esimerkiksi, että sivutieltä tai jonkun paremman sorttisen hotellin pihasta autolla tuleva pääsee mukaan muun liikenteen virtaan. Pilliin puhaltajat korvaavat myös liikennevaloja, joita näytti olevan aika vähänlaisesti, jalankulkijoille niitä en nähnyt olevan erikseen missään.

Kissasta pitää vielä kertoa. Minähän en ole kissaihmisiä, kuten aina muistan mainita. Jostain kumman syystä kissat kuitenkin näkyvät hakeutuvan mielellään seuraani. Meillä on tässä bungalowin edustalla oma kissa, joka tänäänkin tunki väkisin seuraani. Lopulta se makasi pöydällä edessäni niin, että tuskin pieni kannettavani mahtui olemaan terassin pöydällä. Kirppujakin kissassa näytti olevan.