päivis: Kissasta jo kirjoitinkin. Niitä tosin on täällä paljon enemmän kuin se yksi tuppaantuja. Koiriakin on paljon, väittäisin että enemmän kuin kissoja. Monella koiralla on panta kaulassa, mutta suurin osa taitaa olla kulku-sellaisia, ilman isäntää tai emäntää.

Useimmat koirat väistelevät ihmistä tai enintään antavat hieman koskea itseensä. Sitten on myös niitä, jotka tuumaavat, että "tämä kuja on minun, tänne ei moottoripyöräilijöillä ole asiaa". Tänään taas tuolla Pattayan ulkopuolella paikallisten kylillä oli yksi koira, joka vahti haukkuen reviiriään ja uhitteli meille. Hieman juonimalla ja äkkilähdöllä pääsimme ärhentelijästä eroon. Yleensä onkin pakko vääntää kaasua, jos ei halua saada tällaisen koiran hampaita kinttuunsa.

Nelosen Eläinsairaala-ohjelmaa syksyllä tiiviisti seuranneena ymmärrän, että suurin osa näistä koirista tarvitsisi jopa pikaista hoitoapua. Pohjois-Thaimaassa kuulimme olevan temppelin, joka ottaa sairaita kulkukoiria hoitaakseen. Tiedä häntä, onko jotain vastaavaa olemassa näillä seuduilla.

Koirien jälkeen voisi käsittelyyn ottaa gegot, joita täällä myös on. Siis täällä meillä sisällä. Aamulla herättyämme huomasimme, että pikku-geggo majaili makuuhuoneemme katossa aivan sängyn yläpuolella. Taisi olla sama otus, jota eilen yritimme häätää ulos.

Mutta pahin tulee tässä: keittiöstä löysimme jokunen päivä sitten selällään, jalat pystyssä olleen torakan. Pituutta sillä oli kropassaan noin kolme senttiä ja sarvet päälle. Erehdyimme ensin luulemaan sitä kuolleeksi, mutta raajat näkyivätkin sätkivän. Eivät sätkineet kauaa. Jo seuraavana päivänä keittiön tiskialtaasta löytyi samanlainen ja samankokoinen otus. Se oli jo omin avuin päättänyt päivänsä.

Linnutkin ovat oma lukunsa. Kun kääntyy Jomtien Beach Roadilta illalla tänne meidän kotikadullemme, puiden oksilta kuuluu mieletön lintujen metelöinti. Varmasti desibelimittarit näyttäisivät huippulukuja. Vaikea on keksiä, mikä päivänpäätöskokoontuminen niillä on meneillään. Lintujen laulua on kuitenkin mukava kuunnella. Niiden laulusta tietää aamuisin, että aurinko alkaa vähitellen nousta valaisemaan Pattayankin alkavaa päivää.