jormas: Kohtalaisen aikaa suunniteltu reissu Thaimaaseen on ovella. Lähtö tänään 16 jälkeen Finnairin puhalluslampulla Hong Kongiin ja siitä toisella Bangkokiin. Toivottavasti valtion lentoyhtiön pakka pysyy kasassa alihankkijansa kanssa ja matkalaukut tulevat mukana tai ainakin samassa koneessa.
On sekin sinällään metka juttu ja kai ainakin jostain kulmasta katsottuna epäoikeudenmukainenkin, Nimittäin, että selkkausten maksumiehenä on usein täysin osaton ja syytön sivullinen, tässä tapauksessa matkustaja.
Viime Thaimaan reissulla Rantaparlamentissa Pattayan tai oikeammin Jomtien rannalla tuumailimme, että tätä vauhtia saadaan kohta varastoida Finnairin härvelit tyhjiin paperikonehalleihin ympäri Suomea.
Toki ymmärrän myös heitä kenen työpaikaoista ja leivästä on kysymys. En vaan käsitä kuinka leipä olisi liukuhihan matkalaukkumiehellä yhtään leveämpi, jos ei ole konetta, johon kapsäkkejä nakella.
Itse ajattelen, että jos työnantajallani menee huonosti, ei mitenkään ole mahdollista, että minulla menisi hyvin. Siis ainakaan työn puolesta. Mutta jos työnantajalla menee hyvin, silloin voi käydä niin, että osani siitä duunarina saan minäkin. Ahneudellakin on siis toivon mukaan rajansa. Jos pyyhkii hyvin, hyvää pitäisi jakaa kaikille, jotka ovat sitä olleet luomassa. Finnairilla vaan ei mene hyvin. Luulenpa, että esimerkiksi SAS-yhtiötä velkoineen ei saisi kaupaksi edes yhdellä eurolla tänä päivänä.
Niin tai näin, me lennämme ja pidämme hauskaa ja blokin seuraajiakin pidämme jotenkin ajan tasalla, jos yhteydet toimivat. Eikä aurinko porota liikaa.