jormas: Kolmen viikon matka Thaimaaseen on viimeisessä päivässä. On ollut mukavaa. Vaaditaan kohtuullisen nurjaa mieltä, että täältä löytäisi arjen tai vaikkapa pyhänkin asioita, jotka häiritsevät oloa ja eloa. Valittaakin tietenkin voi. Vaikkapa vesien puhtaudesta, roskista, venäläisistä ja niin edelleen. Venäläisistä on täysin vapaa, jos menee Hua Hiniin, sillä niin kuulin, että sinne ei olisi kuninkaan kesäpalatsin vuoksi asiaa kyseisen maan kansalaisilla lainkaan. Tosin Pattayallakin on hotelleja, jotka eivät ota venäläisiä turisteja lainkaan.
Me kuitenkin pakkaamme tämän päivän aikana reppumme ja lennämme Finnairin yöpuhalluslampulla Kotosuomeen pakkasen keskelle. Vaan eipä ole sitten hyttysiä kolmeen, neljään kuukauteen.
Moottripyörällä olemme käyneet paljonkin sallaisissa paikoissa, joihin ei keskivertomatkamies eikä -nainenkaan itseään roudaa. Jotenkin tuntuu, että mitä aineellisesti köyhempi on miljöö, sitä aidompia ja iloisempia tai ainakin elämänmyönteisempiä ovat ihmiset. Huomenna ollaan Suomessa ja ei kun työn syrjään kiinni. Ja uuden reissun suunniteluun.